torstai 6. helmikuuta 2014

Idea: jaetaan rahaa!


Inspiroippa mikä tahansa idea ja ajattele se avaruuteen. Rakenna innovaatioprosessi ja linkitä se osaamisyhteisöjen rajapintoihin.  Laita sen jälkeen silmät kiinni. Nyt voit avata ne. Unohda kaikki edellä kirjoitettu (paitsi se silmien avaaminen) ja rentoudu. Kuten arvaattekin, yllä oleva teksti on kirjoitettu provosoivasti ja mielenkiinnon herättämiseksi (mitä se NYT kirjoittaa jostain halavatun osaamisyhteisöistä…).

Arvoisat ihmiset: nyt on vajaa kaksi kuukautta aikaa osallistua liikeideakilpailuun! Minkä takia pitää osallistua? Monestakin syystä. Ensinnäkin liikeideakilpailu on hirmuisen hyvä keino testauttaa ilmaiseksi oman ideansa toimivuus. Kovatasoinen raati käsittelee jokaisen idean, ja kun ideasta löytyy jalostettavaa, ilmoitetaan siitä osallistuneelle; vaikka kilpailua ei voittaisikaan. Jokainen idea saa ”isän”, joka lähtee viemään ideaa eteenpäin. Toisekseen, ainoastaan osallistumalla voi voittaa riihikuivaa rahaa, massia, euroja, paalua, hilloa. Tänä vuonna sitä jaetaan ennätyksellisen paljon! Tästä kuuluu iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme, joten iso kiitos Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK, Keski-KarjalanKehitysyhtiö KETI, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES , Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Pohjois-Karjalan Uusyrityskeskus, Itä-Suomen Yliopisto, Karelia-amattikorkeakoulu ja Puljonki Oy!!! Teidän ansiostanne liikeideakilpailun pääpalkinto on 15 000 €. Teidän ansiostanne voimme arpoa kaikkien osallistuneiden kesken 1000 €. Miettikää, jaamme yli 20 000 € rahaa ideoille!

Ja osallistumisen motivointi jatkuu: haastamme teidät osallistumaan liikeideakilpailuun siitä syystä, että usein kahta ideaa yhdistämällä syntyy loistava idea! Mitä enemmän ideoita saamme, sitä todennäköisemmin syntyy uutta liiketoimintaa. Ja sitä enemmän saamme uusia työpaikkoja synnytettyä. Ja sitä enemmän Pohjois-Karjalan asukkaat saavat ihan kaikkea! Joku voi kysyä, että miten se yksi voittaja nyt muka tuota kaikkea luo? Kyse ei ole yhdestä ideasta, vaan kaikista ideoista! Meillä on - mittaa sen miten perin tahansa – loistava julkinen tukijärjestelmä ideoiden jatkojalostamiseen; mm. mainitut yhteistyökumppanit tarjoavat uskomattoman määrän erilaisia keinoja viedä ideaa eteenpäin. Puhumattakaan omasta ja kollegoideni tekemästä työstä Joensuun Tiedepuistossa.

Osallistuminen on helppoa: www.startmeup.fi ja paina ”osallistu tästä” tai ”osallistu tästä” – osiota ja täytä lomake, ei ole vaikeata. Kannattaa seurata meitä myös Facebookissa; sinne tulee kaikennäköisiä videoita aiheeseen liittyen https://www.facebook.com/events/510284592422620/

Pelkkä idea riittää.

Timo Ruohio

Kirjoittaja on Joensuun Tiedepuiston kehityspäällikkö ja Yrityshautomon valmentaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti