maanantai 2. syyskuuta 2013

Hautomoblogi: Valonkantaja


Maanantai 2.9.2013

Istun työpisteen äärellä Oasiksen sinisessä salissa. Ulkona paistaa vettä; vielä on kesää jäljellä. Tämä oli hyvä päivä! Omien toimintamallien selkiyttämistä, pääomasijoittajan kanssa keskustelua (Averalle lobattiin J), innostuneita ihmisiä, uuden casen pohdintaa sekä asiakkaamme suuuuuren projektin myyntistrategian pohdintaa; semmoinen päivä on työn kannalta suorastaan loistava, miettii sen miten perin tahansa!

Hautomovalmentajan/mentorin/coachin/managerin (rakkaalla lapsella on monta nimeä) työ on paljon muutakin kuin palaverissa asiakkaiden kanssa istumista. Toki, tussitaulua kulutamme noin kahdeksan asiakaspalaverin viikkotahdilla, mutta palaverit eivät ole ainoat kalenterimerkinnät Outlookissa. Tätä kirjoitettaessa tälle viikolle on lukittu 16 merkintää, joista 8 on hautomopalavereita. Mukaan mahtuu niin UEF yrittäjyyspäivä kuin Yrityspalveluiden iltapäiväkin. Paljon tapahtuu, paljon saa innostua! Tämän monipuolisesti mukavan työn pohjan luo valmentajien aiemmat työurat ja kokemukset yrittäjyydestä; allekirjoittanut tuotannon automatisoinnin, kollega-Kari yritysrahoituksen ja konsultoinnin ja kollega-Ilpo sähköisen kaupankäynnin tiimoilta, Eero hoitaa byrokratian ja Elisa auttaa meitä tapahtumissajavaikkamissä ja on mukana 130% tehokkuudella. Työskentelemme avokonttorissa, jossa puhe pulppuaa ja naurukaan ei ole vieras ääni isojen ikkunoiden reunustamassa huoneessa!

Otsikko Valonkantaja kaipaa selvennystä. Olemme viimeisen parin vuoden aikana keskustelleet kymmenien eli satojen ihmisten kanssa hautomotoiminnasta ja yrittäjyydestä. Hautomo-sana on joidenkin mielestä terminä huono; asiakkaat hautautuvat hautomoon ja uusia termejä on tullut käyttöön. Takomosta Protomoon ja Kiihdyttämöstä Garageen. Kyse on samasta asiasta, termejähän löytyy. Kyllä meidän toimintamme kestää vertailun minkä tahansa toimijan rinnalla. Kysy vaikka keneltä. Mutta. Tarvitsemme Valonkantajia, ”meidän miehiä/naisia”, jotka uskovat uusien firmojen auttamisen olevan tärkeätä. Heidän avullansa ja vain heidän avullansa tämä onnistuu. Tällaisia ovat esimerkiksi Heikki Immonen (Karelia), Pasi Vahimaa & Jyrki Saarinen (UEF) ja lukuisat muut. Kiitos ja kumarrus teille!! Tästä kerron myöhemmin lisää! Jos kiinnostaa, niin googlatkaa Karelia ja Draft. Tai Jyrki Saarinen UEF.

Jos olet tänne saakka jaksanut lukea, niin varmaan mietit, että miksi tällaista tekstiä on kirjoitettu ja pitääkö vielä miten pitkään lukea, että päästään asiaan? Syy on hyvin itsekäs: haluamme entistä enemmän ja entistä soveliaampia asiakkaita Yrityshautomoon ja Joensuun Tiedepuistoon ja mitä enemmän meistä tiedetään, sitä paremmat mahdollisuudet onnistumme muuttamaan halumme tuloksiksi (insinöörimäistä ajattelua, myönnän). Meillä on nytkin hyviä asiakkaita, mutta kyllä meille muutamalle timantille on tilaa! Jos ja kun Yrityshautomo kiinnostaa, niin koputus olkapäälle ja salasana ”Hautomo, if you know what I mean”. Silmänvinkkaus siihen päälle niin tarjoamme ilmaiset kahvit.

Aiemmissa postauksissani on pohdittu uusien firmojen rahoitusta. Tänään olen enempi pohtinut sitä, miten saadaan valitut ongelmat ratkaistua, enkä ole niinkään vaivannut isoa päätäni sillä, mikä on valittu ongelma. Niitähän löytyy, jos kaivamalla kaivetaan. Tähän liittyvän T-paitatekstin näin Ilosaarirokissa viitisen vuotta sitten: ”Ei kannata ruveta pessimistiksi, ei se onnistu kuitenkaan”. MOT.

Timo Ruohio

Kirjoittaja on Joensuun Tiedepuiston kehityspäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti